Mizzen Global

Over ons

Ondersteunen van organisaties en teams die hun slagkracht en efficiƫntie willen verbeteren.

Mizzen Global is in 2018 ontstaan uit een eerdere samenwerking van Ronald Spruit en Thom Koning. Met hun expertise in het QHSE domein, business continuity en resilience ondersteunen ze organisaties en teams die hun slagkracht en efficientie op die gebieden willen verbeteren. Om klanten ten alle tijde ten dienste te kunnen zijn, is Mizzen Global onderdeel van de Human Safety Alliance en werkt samen met Human Collective, NauticalExperts en de Resilience Academy. We zijn actief in veel sectoren, onder andere transport & logistiek, gezondheidszorg en dienstverlening.

Wij beiden kunnen vanuit ons specifieke vakgebied een bijdrage leveren aan de synergie in de organisatie. Aan het samen-staan-we-sterk. Kennisdelen, begrip en eigenaarschap zijn daarbij essentieel. Dat vraagt een actieve bijdrage van uw kant. Ondersteuning betekent dan ook niet dat wij alle werk uit handen nemen. Het heeft immers doorgaans een tijdelijk karakter. Alle oplossingen die we toepassen moeten zo snel mogelijk door u zelf kunnen worden uitgevoerd. Wij leren u de fijne kneepjes en weetjes. Dat scheelt weer adviestijd.

Eigenaar

Thom Koning

Met een carriere in scheepvaart en offshore, incidentenonderzoek en human factors heeft Thom een solide basis van ervaring en expertise opgebouwd. Die ervaring leert dat de onderwerpen veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid sectoroverschrijdend zijn, maar natuurlijk op detail anders ingevuld worden.

Waar mensen met elkaar en met de techniek samenwerken wordt een beroep gedaan op normen en waarden, veerkracht en gedrag om het project of proces efficient uit te kunnen voeren. Met zijn kennis en ervaring op dit gebied weet Thom de verbinding tot stand te brengen. Door middel van optimalisatie van processen, door training en assessment en bij het uitvoeren van workshops op deze onderwerpen.

Associate

Ronald Spruit

Met zijn kennis van kwaliteitssystemen en normeringen is Ronald steun en toeverlaat voor veel QHSE managers, kennisinstituten en bedrijven. Zijn ervaring leert dat veranderen voor veel mensen niet altijd even makkelijk is. Het betekent het omarmen van het onbekende. En dat is lastig.

Van daaruit vindt hij het belangrijk u en uw organisatie goed te informeren. Met name over ieders rol in het geheel. Mensen zijn nu eenmaal meer gemotiveerd als ze betrokken worden en weten waaraan ze bijdragen. Want veranderen doe je altijd samen. Voor hem ligt de nadruk dus niet op handboeken, procedures of software. Maar op samenwerking en ieders input.